Wij zijn sinds december 2021 het eerste officiële Erkend Duurzaam Premium mobiliteitsbedrijf.

Een certificaat dat wordt uitgereikt door IvDM en hét bewijs dat wij in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen hebben doorgevoerd. Waar het certificaat eerder alleen werd uitgereikt in de autobranche, is het nu ook voor mobiliteitsbedrijven mogelijk om deze titel te bemachtigen. Dit betekent dat niet alleen MOOVZ is gecertificeerd, maar ook haar onderliggende merken: Volvo-dealer Harrie Arendsen en Pedaleur Bikes. En daar zijn we trots op!

Maar wat betekent Erkend Duurzaam Premium concreet in de dagelijkse praktijk?

Op die vraag heeft Mascha – Operationeel directeur – een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld bij ons autobedrijf – Harrie Arendsen – gebruikmaken van meerdere afvalstromen waarbij we zoveel mogelijk recyclen en zijn zowel onze locaties in Hengelo als Doetinchem voorzien van zonnepanelen. Bij Pedaleur Bikes zijn we momenteel de mogelijkheden van het hergebruiken van fietsenbanden aan het onderzoeken, zijn we in gesprek met leveranciers om verpakkingsmaterialen te reduceren en zijn beide winkels afgelopen jaar compleet verbouwd waarbij alle verlichting is vervangen voor LED verlichting. Verder gaan we zuinig om met energie, hebben we groene stroom én zijn we stap voor stap onderweg naar papierloos werken.

Als werkgever betekent duurzaam ondernemen dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Neem bijvoorbeeld de gehoorbescherming voor de medewerkers in de werkplaats. Daarnaast wordt er op dit moment onder andere gewerkt aan een fietsplan voor alle medewerkers om duurzaam vervoer te stimuleren. Op het MVO vraagstuk hebben we zelfs 95 van de in totaal 100 punten gescoord. Een unieke prestatie!”