NIEUWE E-BIKE VOOR MARGREETH

Zo vlák voor Sinterklaas hebben we een waardevolle maatschappelijke bijdrage mogen leveren. Onlangs werd onze foundation door Hans van Raaij (foto midden) benaderd met de vraag naar vervangende mobiliteit. Wat was het verhaal daarachter? Stichting Mini Manna Achterhoek is opgericht om een groep inwoners te ondersteunen, omdat ze onvoldoende inkomen hebben en daardoor simpelweg maandelijks niet rond kunnen komen. Het gaat hierbij niet alleen om ondersteuning op gebied van boodschappen, maar ook tweedehands huisraad. Bij Stichting Mini Manna Ulft werkt Margreeth, ze is daar bedrijfsleidster. Margreeth is fysiek beperkt en dagelijks keihard afhankelijk van haar fiets. Of het nou gaat om het overbruggen van woon-werk verkeer, of een vergadering in Doetinchem. Ze deed het tot afgelopen vrijdag allemaal op een kapotte en versleten elektrische fiets. Daar hebben we verandering in aangebracht!

Op vrijdag 3 december werd Margreeth met een smoes naar de winkel van Pedaleur Bikes in Doetinchem gelokt. Om vervolgens, uit handen van bestuurslid Pim Kalfs (foto links), op een prachtige jong gebruikte Koga e-bike de winkel te verlaten. En omdat we graag een stapje éxtra zetten, hebben we haar ook een nieuwe regenjas cadeau gedaan. Margreeth was duidelijk onder de indruk: ‘𝘞𝘢𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘸𝘦𝘭𝘥𝘪𝘨𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘳𝘢𝘴𝘴𝘪𝘯𝘨 𝘪𝘯 𝘥𝘪𝘵 𝘚𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘬𝘭𝘢𝘢𝘴𝘸𝘦𝘦𝘬𝘦𝘯𝘥!’ Plezier ervan Margreeth. En hopelijk hoef je die regenjas niet heel vaak te dragen.