SOCIAAL GROEN – EEN INITIATIEF VAN PRESENT DOETINCHEM

Binnen onze organisatie staat niet alleen maatschappelijk ondernemen, maar ook duurzaam ondernemen hoog op de agenda. Hoe mooi is het wanneer beide thema’s gecombineerd worden in één project: ‘Sociaal Groen’ en we hier ook nog eens ons steentje aan mogen bijdragen? Zo bekostigden wij het tuingereedschap waarmee ze afgelopen zaterdag aan het werk zijn gegaan om de vijf voortuinen een ware make-over te geven. En de verrassing was hiermee nog niet compleet! Na afloop mochten de bewoners het gereedschap namelijk houden om zo – samen met de vrijwilligers – de tuinen te blijven onderhouden. Dus niet alleen voor nu, maar ook zeker voor in de toekomst!

“Ik liep hier al vijf jaar tegenaan te kijken, kreeg het zelf niet voor elkaar. Wat fijn dat ik Present nu ken, er vrijwilligers zijn die me willen helpen en ik nu kan genieten!” aldus een bewoner.

Nu kunnen de bewoners genieten van een groene en biodiverse voortuin, waar het fijn vertoeven is. En de vrijwilligers? Die kregen een leuke attentie voor alle hulp. Dik verdiend!