VOOR HET GOEDE DOEL ‘MET DE POTEN IN DE KLEI’

Begin dit jaar ontving de Harrie Arendsen Foundation een mooi verzoek. Of we een donatie wilden doen, bedoeld voor de aanleg van een moes-/pluktuin voor de bewoners van RijnWaal Zorggroep in Huissen. Het blijkt in de praktijk dat ouderen zich graag verbinden met de natuur, dus dit is een ultieme manier om daarin de combinatie te zoeken.

Corona zorgde voor een verlate start, maar afgelopen (Sinterklaas)weekend ging dan eindelijk de schop in de grond. Letterlijk. Samen met vele vrijwilligers, jong en oud, heeft collega Pim bijgedragen aan de eerste aanzet. Op die manier was de donatie vanuit onze Foundation er niet enkel en alleen een in financiële zin, maar werd deze ook fysiek ingevuld door de handjes eens flink te laten wapperen.

Komend voorjaar de ‘finishing touch’, dan staat het beplanten gepland en het aanleggen van een voetpad. Op die manier kunnen de ouderen die slechter te been zijn ook deze pluktuin van dichtbij bewonderen.