BEWEGEN IS GEZOND! PRAXFIT EEN ABSOLUUT FIETSFEEST VOOR CLIËNTEN VAN LIEMERIJE ZEVENAAR

Bewegen is gezond! Of je nou jong bent of wat ouder, het houdt het lichaam fit en vitaal en biedt daarnaast een fijne ontspanning. Zeker voor de oudere doelgroep is bewegen essentieel, ook wanneer het allemaal niet meer vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld voor mensen met lichamelijke klachten of de ziekte van Parkinson, zoals de heer Gerrist (foto). Juist dan biedt beweging uitkomst!

Van Liemerije Zevenaar kregen wij vanuit die gedachte een passende aanvraag binnen. Om hun cliënten te voorzien in de benodigde afleiding en beweging ontstond het idee een PraxFit aan te schaffen. Een mini-pc, gekoppeld aan een touchscreen op een verrijdbare en in hoogte verstelbare console. Het systeem bevat routefilms door de mooiste gebieden. Door de meegeleverde sensor te plaatsen aan de pedalen van de beentrainer en de usb-stick te steken in de mini-pc, zijn pedalen en scherm gekoppeld en kan een heerlijke fietstocht beginnen. Een absoluut fietsfeest voor hun cliënten. 

Vanuit de Harrie Arendsen Foundation dragen we de zorg voor onze ouderen een warm hart toe. Des te meer wanneer deze ook nog eens een bijdrage levert aan hun vitaliteit en vrolijkheid. Eind april heeft de PraxFit een mooi plekje gekregen in locatie Zevenaar. Dat dit niet onopgemerkt is gebleven, bleek direct. Dhr. Gerrist kon zijn enthousiasme niet langer bedwingen en heeft direct een ‘rondje Singapore’ gereden, een van de vele mooie plekjes waar hij ooit met zijn echtgenote is geweest. Zo draagt de PraxFit niet alleen bij aan de vitaliteit en ontspanning, het doet ook oude tijden herleven. Geweldig!

Liemerije is het adres voor ouderenzorg in de Liemers en omgeving. Met in totaal 7 verschillende locaties bieden zij niet alleen zorg op maat, ook een veilige en kleinschalige omgeving waar cliënten zich snel thuis voelen. Locatie Zevenaar is de hoofdlocatie van Liemerije. Hier wonen ouderen met dementie, lichamelijke of psychiatrische problemen en de ziekte van Parkinson.