WEDEROM SUCCESVOLLE EDITIE VAN MONTFERLAND RUN

Op de eerste zondag van december stond ’s-Heerenberg en omgeving in het teken van de 23e editie van de Montferland Run. Al eerder heeft u het interview met mede-organisator Carlo Jansen kunnen lezen. Vandaag blikken we kort terug op de succesvolle, internationale hardloopwedstrijd.

DUOWINST OP DE 15 KILOMETER

Gelukkig kunnen de – vanuit warme oorden overgevlogen – topatleten razendsnel lopen, want dat bleek de enige manier om lekker warm te blijven tijdens de herfstige omstandigheden die zondag 2 december jl. kende. En óf er hard gerend werd op het 15 kilometer tellende parcours. Na een spannende strijd wisten de Oegandees Stephen Kissa en de Ethiopiër Solomon Berihu beiden te finishen in een prachtige tijd van 43 minuten en 41 seconden. Vijf minuten later kwam de eerste vrouw over de finish: de Keniaanse Joan Melly schreef de titel op haar naam. In het deelnemersveld bevond zich ook ‘onze’ Frank Arendsen. Hij wist de finish te bereiken in een prachtige tijd van 1:06. Te voet blijkt hij bíjna net zo snel als in zijn Volvo. Chapeau!

VOLVO: VAN VOORRIJD-AUTO TOT BEZEMWAGEN

Naast de honderden hardlopers, bewogen ook diverse Volvo’s van Harrie Arendsen door de groene omgeving. Zo reed er een nieuwe Volvo XC40 (uitgevoerd in Pine Grey Metallic en voorzien van een grote klok) voorop om de atleten in de kopgroep te informeren over hun tijd. De bezemwagen, een Volvo XC90 in Bursting Blue, zorgde samen met de gekleurde sportjacks voor een vrolijke verschijning in het druilerige weer. Daarnaast beschikte de organisatie van de Montferland Run over de Harrie Arendsen Klantentaxi, een schitterende Volvo V90 en een Volvo XC60 om de jury, de aanwezige pers en de managers van de topatleten te vervoeren gedurende het evenement. 

Het was net als de voorgaande jaren een groot succes waar wij middels onze auto’s met veel genoegen aan hebben mogen bijdragen. Op naar de 24e editie!

Foto’s: Maikel Sellink.