SPECIAL OLYMPICS ACHTERHOEK 2018

Op 8, 9 en 10 juni stond de Achterhoek in het teken van de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Dit landelijke evenement voor sporters met een verstandelijke beperking was het grootste sportevenement in de geschiedenis van de regio Achterhoek. De Harrie Arendsen Foundation heeft dit geweldig regionale, maatschappelijk betrokken sportief evenement een warm hart toegedragen.

SPORTIEF GENIETEN IN DE ACHTERHOEK

Maar liefst 2.039 sporters met een verstandelijke beperking en 617 coaches kwamen in actie in het tweede weekeinde van juni. Er waren twintig takken van sport op 14 locaties in acht gemeenten.

NAOBERSCHAP; IETS VOOR EEN ANDER DOEN

Naoberschap, zoals ze in de Achterhoek zeggen, draait om het samen aanpakken en iets voor een ander doen. De organisatie van deze Nationale Spelen heeft ons laten voelen en zien wat naoberschap is. De glimlach was niet van de sporters af te krijgen. Mede hierdoor hadden de sporters een podium om te presteren en te stralen. Een podium waarop levens veranderden. Dat was in het weekend van 8, 9 en 10 juni al wel te merken en deze cijfers onderschrijven dat!” aldus Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland.

SOA 2018