VANG JE DROOM: OP VAKANTIE IN SLAGHAREN

Samen met stichting Vang Je Droom verzorgen we onvergetelijke verrassingen voor kinderen in de regio Twente en Salland. 

Ons doel is om kinderen die moeilijkheden meemaken, een vrolijke herinnering te bezorgen. Ieder jaar zoeken we samen twee tot drie dromen uit om te realiseren. Een van die dromen kwam uit in Slagharen, waar de familie Bekhat (zie afbeelding) een midweek mocht genieten van alles wat het attractie- en vakantiepark te bieden heeft.

Al jaren werd er gedroomd van een gezamenlijke vakantie, het liefst in de buurt van een pretpark en een zwembad zodat iedereen, van jong tot oud, zich zou kunnen vermaken. Helaas zijn daar geen eigen financiële middelen voor en biedt ook hun eigen gemeente geen toereikende mogelijkheden. De gezinscoach van het Leger des Heils stuurde de wens van de familie Bekhat naar stichting Vang Je Droom en na een persoonlijk huisbezoek werd er geen moment getwijfeld om hun droom te verwezenlijken. 

Harrie Arendsen droeg natuurlijk graag een steentje bij en bracht- en haalde het negen tellende gezin met passend vervoer. Dat gebeurde op zeven augustus 2017. Het was een opvallende verschijning in Slagharen: een knalgele klantentaxi met bagagekar, een glimmende Volvo XC90 en maar liefst zeven enthousiaste kinderen met prachtige krullen. Het was een drukke, maar liefdevolle bedoeling. Charifa en Celina hielden hun  broertjes en zusjes nauwlettend in de  terwijl om hen heen de laatste voorbereidingen getroffen werden. Iedere pols werd geduldig voorzien van een bandje voor het park en Rutger Poelman, projectmedewerker bij Harrie Arendsen, overhandigde de familie nog gauw een tas vol heerlijke snacks en gezellige spelletjes.

Ze gingen ‘een weekje naar Spanje’ knipoogde moeder Samira, want zo noemde de enthousiaste Junior hun vakantie. In werkelijkheid verbleef het gezin in een huisje op het Nederlandse vakantiepark. Misschien iets minder tropisch dan Juniors idee, maar minstens zo fijn. Even ontsnappen aan de dagelijkse gang van zaken en alleen maar genieten van het samenzijn. Eindelijk samen op die vakantie, waarvan al jaren gedroomd werd.