AGAINST CANCER MET DE KLANTENTAXI

Voor één dag even geen patiënt, maar een coureur

Op woensdag 12 juli jl. stond het TT Circuit in Assen volledig in het teken van de dertiende Against Cancer circuitdag. Stichting Against Cancer zamelt sinds 2004 geld in voor kankerpatiënten. Door het organiseren van evenementen voor gezinnen met zieke kinderen hoopt de stichting verlichting aan te brengen in een donkere periode. Natuurlijk droeg ook Harrie Arendsen graag een steentje bij aan de circuitdag. De knalgele Volvo S90, de klantentaxi, was daarom niet te missen op het Drentse terrein.

​AGAINST CANCER CIRCUITDAG

Racen in een Ferrari

Tijdens de circuitdag konden ruim 160 gezinnen even hun gedachten verzetten en zich uitleven in de meest snelle en opvallende bolides. Van (mee-)racen in een Ferrari en Porsche tot crossen in een Defensie off-road voertuig en van varen in een politieboot tot een rondvlucht in de helikopter: alles om heel even niet te hoeven denken aan het ziek zijn. Voor de allerjongste generatie was er een rustiger terrein ingericht met een draaimolen, springkussen en trapauto’s. Aan de moeders die voorkeur gaven aan een relaxte invulling van de dag was natuurlijk ook gedacht. In Women City konden zij zich heerlijk in de watten laten leggen.

GEDRAGEN DOOR VRIJWILLIGERS

Niet alleen de vrijwilligers van de stichting zelf waren aanwezig; ook de brandweer, politie en Defensie waren goed vertegenwoordigd. Rintje Ritsma, ex-schaatser en tegenwoordig fervent motorcoureur, maakte samen met de coureurs van Ducati Nederland talloze rondjes over het circuit waarbij de kinderen achterop genoten van de snelheid. Ton Klaassens, vice-voorzitter van Stichting Against Cancer vertelt: “de vrijwilligers en coureurs hebben dankzij hun eigen donateurs samen al ruim € 42.000,00 opgehaald. Dat is natuurlijk fantastisch. Dit geld wordt gebruikt voor de familieweekenden welke wij twee keer per jaar organiseren. Tijdens deze weekenden verblijven de gezinnen in een hotel en kunnen zij zich drie dagen vermaken in allerlei pretparken. Er zijn hele goede organisaties die zich richten op financiële bijdragen voor medicatie en ziekenhuizen, waardoor wij ons kunnen focussen op de gezinnen zelf”.

HARRIE ARENDSEN KLANTENTAXI

Hoewel de zon zich tijdens het evenement helaas niet liet zien, was er met de aanwezigheid van de klantentaxi toch een mooie gele verschijning op het terrein. De kinderen konden zich in de auto van het paddockterrein naar de andere locaties (waaronder het naastgelegen Defensieterrein) laten vervoeren om daar deel te nemen aan de activiteiten. “Dankzij de opvallende kleur zag je de taxi overal goed rijden. Heel handig, want zo wist de organisatie de auto altijd direct te vinden. Chauffeur Marcel Kroezen voorzag iedereen van een gezellig praatje en de stoelen zijn geen moment onbezet geweest.”

Door de organisatie wordt er meer dan tevreden op het evenement teruggekeken. “Het was een groot succes. Het is gewoon heel mooi als je ziet hoe blij de kinderen zijn als ze uitstappen, zodat ze even niet aan de ziekte hebben gedacht”.

Wij van Harrie Arendsen voelen ons vereerd dat wij middels een klein gebaar hebben kunnen bijdragen aan deze fantastische dag.