Kanjers voor Kanjers geeft kinderen in de Achterhoek de mogelijkheid om leuke momenten door sport en spel te beleven die zij anders waarschijnlijk niet hadden gehad. Rolstoeltennisser Aniek van Koot is als geboren en getogen Achterhoeker ambassadrice van de stichting.

ANIEK HEEFT HET NIET ALTIJD MAKKELIJK GEHAD, VOORAL NIET MET HAARZELF.

Net zoals Volvo Harrie Arendsen, draagt Aniek de stichting een warm hart toe door zich geregeld in te zetten voor Kanjers voor Kanjers. Ze is één van de mensen die van haar handicap iets positiefs heeft weten te maken en wil daardoor andere kinderen verder helpen. Op de Australian Open van 2013 wordt Aniek de nieuwe nummer 1 van de wereld. Na jaren van hard trainen en keihard werken, verwacht je dat iemand blij is om zo’n toppositie te bereiken. Bij Aniek was dat ver van de waarheid, want ze vond het nummer 1 zijn maar “verschrikkelijk”. Aniek heeft het niet altijd makkelijk gehad, vooral niet met haarzelf. Op (weg naar) de top verliest Aniek zichzelf in haar drang naar perfectionisme. Alles en altijd moest het beter, mooier en dunner. Hoe is dat zo ver gekomen? Waarom is ze in het diepe dal gekomen? En vooral: hoe heeft Aniek zich uit dat dal weten te klimmen? Journalist Robin Wubben heeft het verhaal van Aniek opgeschreven in het boek PANIEK.

16